RB Webart
Image default
Business / Business Services

Ambachtelijke handgemaakte houten picknicktafels

Bij Houtenpicknicktafelkopen.nl maken en ontwerpen ze ambachtelijke, handgemaakte, duurzame houten picknicktafels, tuintafels en tuinbanken. Deze exclusieve tuinmeubels zijn van zware en degelijke kwaliteit. De picknicktafels en tuintafels kunnen met gemak jarenlang mee!

Er is geen massa productie, elk product van Houtenpicknicktafelkopen.nl is maatwerk en dus uniek. De meest verkochte (standaard)producten kunt u vinden in hun webshop. Naast de producten in de webshop leveren zij op verzoek maatwerk.

Soorten houten picknicktafels

Bij het maken van de picknicktafels wordt door Houtenpicknicktafelkopen.nl douglas hout en eiken gebruikt. De douglas picknicktafels hebben van nature een hoge duurzaamheid en zijn daarom erg geschikt voor buitengebruik. De eiken tafels gaan langer mee omdat het eikenhout beter bestand is tegen weersinvloeden.

Alle buitenmeubels worden bij Houtenpicknicktafelkopen.nl gemaakt van het beste hout dat ze “vers van de stam zagen”. Vervolgens bewerken ze het hout in hun traditionele zagerij tot een robuuste picknicktafel.

Wat betreft de soorten picknicktafels zijn er diverse opties:

  • kinder picknicktafels,

  • picknicktafel met rugleuning,

  • picknicktafel met stalen- of aluminium frame,

  • vierkante picknicktafel.

De picknicktafels van douglas hout

De door Houtenpicknicktafelkopen.nl ambachtelijk handgemaakte picknicktafels van douglas hout zijn van zware en degelijke kwaliteit waar u jarenlang zitplezier van heeft

Douglas hout is een vrij recht en stabiel type hout. Het heeft een hele rechte nerf die heel fijn is. Er zitten ook weinig knoesten in, wat maakt dat de tafel minder zal “haken” als je er op zit.

De douglas picknicktafels hebben van nature een hoge duurzaamheid en zijn daarom erg geschikt voor buitengebruik. In de buitenlucht zal het hout na verloop van tijd vergrijzen. Deze picknicktafels kunnen tot wel 15 jaar mee gaan!

Een mooie variant op de picknicktafels van douglas hout is de boomstam picknicktafel. De boomstam picknicktafel is gemaakt van douglas hout waar de schors nog aan vastzit

De eiken picknicktafels

Met een eiken picknicktafel van Houtenpicknicktafelkopen.nl kiest u voor een tafel die een leven lang mee gaat.

Eiken is een vorm van hardhout. Met hardhout wordt over het algemeen het hout van loofbomen (loofhout) bedoeld, en de eik is daar één van. Omdat dit zo’n sterk type hout is, kan je ervan uit gaan dat deze picknicktafels een generatie overleven.