RB Webart
Image default
Business / Business Services

De auto de deur uit

Wie een auto heeft, gaat hem vroeg of laat verkopen. Verkopen kan op verschillende manieren. De perfecte manier is er niet, omdat iedereen verschillend is. Er zijn dus meerdere scenario’s mogelijk. In dit artikel geven we je inzicht in de verschillende manieren en de voor- en nadelen. Zo weet je vooraf dus beter waar je mee te maken krijgt wanneer je de auto gaat verkopen.

 

Haast

Het kan zijn dat je haast hebt met het verkopen van je auto. Denk maar aan een onverwachte financiële tegenvaller of een emigratie. Het kan ook zijn dat je gewoon snel van je auto af wilt, omdat je een andere auto hebt gekocht, of dat de auto is afgekeurd bij een APK keuring en er een hoop kosten zijn.

 

Wanneer je haast hebt met het verkopen van je auto, dan kun je terecht bij een autoveiling, en een auto opkoper. Via deze wegen kun je binnen enkele dagen cashen. Natuurlijk kun je een advertentie plaatsen op een bekende advertentiesite, maar dan zullen de biedingen flink gaan tegenvallen. Bovendien maak je kosten met het adverteren.

 

Vervanger

Ga je de auto vervangen, dan is inruilen vaak een mogelijkheid. Koop je 2de hands een auto, dan wil het autobedrijf in de meeste gevallen je auto wel overnemen/inruilen. Het voordeel is dat geen seconde zonder auto zit. Het nadeel kan zijn dat je minder voor je auto terugkrijgt, dan dat hij waard is. De auto particulier verkopen levert je vaak het meeste op.

Besparen

Een goede reden om de auto te verkopen, is om geld te besparen. In dit geval koop je vaak geen andere auto terug, dus inruilen is sowieso geen optie. Uiteraard wil je het meeste terug voor je eigen auto, dus adverteren via een advertentiesite gaat je waarschijnlijk het meeste opleveren. Hoe je het hoogste bedrag kunt realiseren, lees je eenvoudig terug op de website https://particulier-autoverkopen.nl/. Daar wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je dit realiseert.

 

Maak de auto aantrekkelijk

Een goed uitziende auto verkoopt natuurlijk het makkelijkst, en levert bovendien meer geld op. Hoe je de auto er weer stralend uit laat zien kun je tevens op de bovengenoemde site teruglezen. De auto poetsen, zonder dat het je veel tijd kost, wordt namelijk uitgebreid besproken. Om een tipje van de sluier op te lichten, kun je namelijk de auto door een wasstraat heen rijden, en daarna de auto te poetsen met quick-wax. Hiermee breng je in een minuut of 15 weer flink wat glans aan. Ook de banden zwart maken heeft veel effect. Een flesje bandenzwart koop je voor enkele euro’s bij bijvoorbeeld de Action.

 

Papierwerk moet compleet zijn

Een ander ding waar je aan moet denken, is het papierwerk. Alle autopapieren moet je in bezit hebben om de auto te kunnen verkopen. Mis je een kentekendeel, dan kun je bij de RDW een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Dit duurt doorgaans enkele werkdagen. Daarna kun je dus de auto verkopen. Heb je de auto voor 2014 in bezit, dan is de kans groot dat je nog de papieren hebt en niet de kentekenpas. De papieren bestaan in totaal uit 3 delen (deel 1a, 1b en 2). De kentekenpas bestaat uit 2 delen, namelijk de pas en een A4 papier met de tenaamstellingscode.

 

Advertentie maken

Ga je een advertentiesite inzetten voor de verkoop van je auto, dan is een goede en aantrekkelijk advertentie een must-have. Bij een goede en aantrekkelijke advertentie hoort een pakkende titel en goede foto’s. De titel moet niet alleen het merk en type van de auto bevatten, maar ook een sterk punt, zoals ‘nieuwe apk’.

 

Benadruk ook in de advertentie zoveel mogelijk pluspunten aan de auto. De technische staat is voor de nieuwe koper van groot belang. Heb je recentelijk een onderhoudsbeurt gepleegd, nieuwe banden laten monteren, of de olie laten verversen? Meld dat dan! Wat er niet bijstaat, is er niet.

 

Bonus tip

Wil je nog sneller de auto verkopen, dan is een nieuwe APK keuring iets wat veel effect heeft. Met een nieuwe apk weet men dat de auto recentelijk technisch is onderzocht, en dat daar geen rare dingen uitzijn gekomen. Dit geeft vertrouwen en vertrouwen is iets dat je graag wilt wekken. Een auto is immers een waardevol object, en je wilt natuurlijk dat je investering zo waardevol mogelijk is en blijft.