RB Webart
Image default
Business / Business Services

De mogelijkheden van digitaal geld in Nederland

Wat is digitaal geld?

Het is onderwerp waar vandaag de dag veel over gesproken wordt: de Bitcoin. De Bitcoin is ontstaan in 2009 toen iemand een digitale munt lanceerde. Een Bitcoin is een voorbeeld van cryptocurrencies, maar wat is een cryptocurrency? Een cryptocurrency is een munteenheid waar geen munten of biljetten van zijn. Het is dus een virtueel betaalmiddel. Met cryptocurrencies kunnen, net zoals bij gewone valuta, digitaal betalingen worden verricht. In eerste instantie was de eerdergenoemde Bitcoin niet bedoeld als digitale valuta, maar als een digitaal netwerk om geld van de ene partij naar de andere partij over te maken zonder tussenkomst van een bank.

 

Digitaal geld in Nederland

In Nederland is het tegenwoordig al mogelijk om bij bijvoorbeeld “thuisbezorgt.nl” te betalen met Bitcoins. Wellicht komen er nog wel meer bedrijven in Nederland waarbij je met Bitcoins kunt betalen. De naam Bitcoin is een geregistreerd merk. Overweeg jij om een cryptocurrency op te zetten? Dan is het verstandig om vooraf de naam op beschikbaarheid te laten onderzoeken en op het moment dat deze naam nog beschikbaar is, deze ook in het merkenregister vast te laten leggen. Op deze manier kan je vervelende gevolgen voorkomen.

 

Een merknaam deponeren?

Een merknaam deponeren zorgt ervoor dat je het exclusieve recht kunt verkrijgen om het merk te gebruiken in relatie van bepaalde producten en diensten binnen een bepaalt gebied. Op het moment dat je het merk deponeert en het wordt vervolgens geaccepteerd door de officiële merkeninstantie, dan wordt het merk opgenomen in het merkenregister. Vanaf dat moment ben je bevoegd om het ® teken te gebruiken voor jouw merknaam en is de merkregistratie voltooid. Door de merknaam te deponeren ben je in staat om op te treden tegen het gebruik en de registratie van een ander gelijkend merk. Daarnaast kan je derden die zonder toestemming jouw merknaam gebruiken voor dezelfde of soortgelijken producten een halt toe roepen.

https://registreermijnmerk.nl