RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe ziet de dag van een loodgieter er uit?

 

Loodgieter is een veelzijdig beroep dat zich bezighoudt met verschillende vakgebieden met als voornaamste de regeling van water. Dat houdt riolering in maar ook andere sanitair en bijvoorbeeld keukens. Naast installatie en onderhoud doen loodgieters vaak aan reparatie. Maar hoe ziet de dag van een loodgieter er eigenlijk uit?

Ochtend

De ochtend van de loodgieter ziet er als volgt uit; hij staat op en ontbijt, doucht dan en stapt in de bus om naar de eerste klus van de dag te gaan. De eerste klus van de dag is een appartementencomplex waar alle kranen vervangen moeten worden door zuinige kranen. De bewoners realiseren zich namelijk dat ze enorm op de vaste lasten kunnen besparen door zuiniger met water om te gaan. De loodgieter vervangt zes kranen, dit duurt ongeveer twee uur. Dan neemt hij een bakkie en gaat hij onderweg naar de volgende klus.

Middag

De loodgieter zijn tweede klus van de dag is de installatie van een spoelonderbreker. Deze zorgt er voor dat doorspoelen gestopt kan worden en dat dus niet elke keer de hele bak geleegd hoeft te worden. Dit bespaart op jaarbasis enorm veel water voor de klant. Gelukkig is de installatie snel geregeld en kan de loodgieter dan onderweg naar de derde klus.

 

De derde klus van de dag is een ernstig lekkage. De bewoner heeft het water al uitgedraaid maar de schade is nog duidelijk te zien. De loodgieter bekijkt de schade en beseft dat dit er uit ziet alsof een leiding volledig is gesprongen. Hij loopt de leiding na en inderdaad; een van de leidingen is bijna volledig gesprongen. De loodgieter heeft niet de juiste buis bij zich en moet morgen terugkomen om de juiste leiding te kunnen monteren. Hij gaat tevreden naar huis om van zijn vrije tijd te genieten. Bent u op zoek naar een loodgieter in Zoetermeer om uw lekkage te repareren? Bereik ons nu en we kunnen vandaag nog langskomen.