RB Webart
Image default
Business / Business Services

De voordelen van rittenregistratie-apps voor bedrijven

Ben je ondernemer en heb je een bedrijfswagen? Dan is het belangrijk dat je goed bijhoudt welke afstanden je hebt gereden. Wanneer je de gereden kilometers goed bijhoudt, heb je niet alleen een mooi overzicht voor jezelf, maar voorkom je ook dure heffingen. Bovendien kom je in aanmerking voor diverse belastingvoordelen.

Er zijn een hoop ondernemers die vergeten om hun ritten te registreren. Ze houden een half kladblokje bij en nemen dit vervolgens onvolledig over op de desktop. Dit is te voorkomen door een rittenregistratie-app. Deze app werkt heel simpel: je zet de app aan zodra je vertrekt en geeft aan of het om een privérit of een zakelijke rit gaat. Vervolgens zet je de app weer uit als je bent aangekomen op jouw bestemming. Zie het als een stopwatch voor rittenregistratie, maar dan uitgedrukt in afstand.

Waarom rittenregistratie

We zijn er hierboven al even kort op ingegaan, maar het is zeer belangrijk om een goede rittenregistratie bij te houden wanneer je een auto van de zaak hebt. Niet alleen kan een juiste rittenadministratie voor diverse voordelen bij de Belastingdienst zorgen, ook is het belangrijk om aan te kunnen tonen dat je niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt met jouw zakelijke auto. Wanneer je dit namelijk onder de 500 kilometer houdt, hoef je geen bijtelling te betalen. De Belastingdienst deelt bovendien flinke boetes uit voor bedrijven en ondernemers die hun rittenadministratie niet goed bijhouden.

Meer weten?

Global TrackMarks is een ervaren partij als het gaat om rittenregistratie en rittenadministratie. Het beschikt over diverse automatische apparatuur, die het behouden van privékilometers en zakelijke kilometers een fluitje van een cent maakt. Niet alleen is de apparatuur geschikt voor alleen ondernemers, ook kan het gebruikt worden om complete wagenparken te beheren. Meer weten over de mogelijkheden bij GTM? Lees verder via bovenstaande link!

 

https://www.globaltrackmarks.nl/