RB Webart
Image default
Business / Business Services

De zoektocht naar een boekenscanner voor een museum!

Ik ben op zoek gegaan naar een boekenscanner voor in een historisch museum in de buurt van Haarlem. In het museum hebben we allemaal verschillende soorten oude boeken liggen met daarin erg kwetsbare bladzijden. Als ik ook meer een grote beweging maakt met het boek valt het al uit elkaar! Maar de boeken moeten door een scanner heen om later te gebruiken bij presentaties in het museum of als het boek te oud is om de kopieën van het boek te laten zien. Daarom waren we op zoek naar een boekenscanner voor kwetsbare boeken en pagina’s.

De ideale boekenscanner voor kwetsbare documenten

In het magazijn van het museum hadden we al een boekenscanner staan. Alleen het nadeel van deze machine was dat deze geen kwetsbare documenten aan kon. Bovendien hadden wij deze machine voor een lange tijd en begon hij het slecht te doen. Dus ik ging met een paar collega’s zijn mij op pad om te zoeken naar een nieuwe boekenscanner. Eentje die wel tegen kwetsbare documenten kan!  Na een tijdje zoeken in de omgeving konden we geen enkele machine vinden, speciaal gemaakt voor kwetsbare pagina’s of bladzijden. Daarom besloten we om op het internet te duiken. Al snel hadden we een paar bedrijven gevonden die ons konden helpen met onze situatie. Bij bijna alle bedrijven waren de boekenscanners boven budget. Dus deze konden we helaas niet nemen. Gelukkig kwamen we snel bij een website waar ze precies de goede scanner hadden voor een goede prijs.

Repromat

Op de site van Repromat hadden ze het model CopiBook V-shape. Dit was een normale boekenscanner, maar deze had extra functies voor kwetsbare documenten. Dit was precies wat ik en mijn collega’s zochten! Bovendien was de prijs die ze vragen binnen ons budget! Dus hebben we meteen contact opgenomen met Repromat en de scanner besteld. Op de dag van de levering kwamen ze keurig op tijd, zoals afgesproken en gingen ze het apparaat installeren. Daarna werd er instructie gegeven en werd er nog een test scan gedaan. Ik vond de service van Repromat erg fijn en snel. Mijn collega’s en ik konden weer met een gerust hart de kwetsbare documenten scannen.

Bezoek de showroom

Bent u benieuwd wat voor producten Repromat nog meer verkoopt? Kom dan eens langs in hun grote showroom. Daar staan alle producten op een rij en u kunt ze zelfs even testen om te kijken of het iets voor u is. Of u kunt op de website van Repromat kijken voor meer informatie.