RB Webart
Image default
Business / Business Services

Een goed werkend powernet

Wanneer je een bedrijf hebt, wil je natuurlijk dat al je zaken goed op orde zijn. Een van die zaken die goed op orde hoort te zijn, is je powernet.

Tegenwoordig heeft zo’n beetje elk bedrijf bepaalde levensbehoeften in de vorm van het powernet en telecom, een internetverbinding is bijvoorbeeld echt onmisbaar. Met een internetaansluiting aanvragen moet je als ondernemer dus ook echt niet te lang wachten, want dan zit je misschien wel zonder.

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen. Toen het internet net opkwam, belden we allemaal in op het internet via de landlijn van de telefoon. Dat was toen natuurlijk al heel wat maar had wel een aantal nadelen. Ten eerste was je op die manier dus ook niet bereikbaar via de telefoon, maar het was ook duur omdat je per ‘tik’ betaalde. Met de komst van ADSL werd internet sneller en vooral ook goedkoper, zeker bij veelvoudig gebruik. Met ADSL hoefde je ook geen gebruik meer te maken van de landlijn van de telefoon en kon je dus ook gewoon online zijn en bellen tegelijk. Deze manier van internet verbinden wordt dan ook vaak onbeperkt aangeboden zodat men lekker lang online kan blijven.

De grootste uitvinding op dit gebied is natuurlijk wifi. Waar men vroeger nog met kabels en vaste routers moest werken, zo heb je nu maar een apparaat op een vaste plaats nodig om gebruik te kunnen maken van internet in je huis of op je werkplek. Ook kan wifi worden aangeboden in bijvoorbeeld openbare gelegenheden. Daarom is het natuurlijk ook verstandig om een privé verbinding goed te beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen er niet zomaar op kunnen.

Tegenwoordig erg op opkomst is glasvezel. Glasvezel is nog sneller en efficiënter dan ADSL en is ook echt de toekomst. Veel providers zin dan ook al bezig met het vervangen van de kabels.

 

http://www.groenewegendelft.nl/