RB Webart
Image default
Business / Business Services

Het leed dat reorganisatie heet

In deze economisch onzekere tijden is het soms lastig om echt met zelfvertrouwen je arbeidspositie te bekijken. Zeker wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een reorganisatie, kan het lastig zijn om zaken echt positief in te blijven zien. Om toch alles positief in te blijven zien, is een loopbaanbegeleiding traject misschien ook wel een goed idee.

Met de juiste loopbaanbegeleiding kan je proberen het meeste uit je werk te halen. Dat kan binnen je huidige functie zijn maar ook net zo goed in een nieuwe functie bij dezelfde werkgever. Je spendeert ten slotte vaak een hoop van je tijd bij je werkgever, vooral natuurlijk als je fulltime werkt. Dan is het extra belangrijk om te zorgen dat je probeert voor jezelf een zo positief mogelijke werkomgeving te creëren. Hierbij mag je ook best wel wat hulp vragen en de juiste loopbaanbegeleiding kan dat zeker voor je doen. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je er dan toch uit moet bij een reorganisatie, is het goed om te weten dat er altijd mogelijkheden zijn die je moeten worden geboden wanneer er sprake is van een verplicht ontslag. Een ontslagregeling zal dan altijd wel aan de orde zijn, maar de invulling hiervan verschilt per werkgever. Sommige werkgevers bieden geld, anderen bijvoorbeeld een outplacement traject. Anderen weer bieden een keuze. Een outplacementtraject is in die zin altijd wel een goede keuze. Een bak geld lijkt misschien in eerste instantie wel leuk, maar is natuurlijk niet zo gunstig eigenlijk. Met geld heb je natuurlijk nog geen nieuwe baan. Outplacement is bij uitstek de methode om te zorgen dat men toch weer relatief snel aan het werk kan, eventueel na een opleiding of cursus in een ander werkgebied. Dan hoef je dus ook niet helemaal in je eentje op zoek naar een nieuwe baan en dat is ook wel prettig. Lees hier meer over dit onderwerp.

http://www.carrierepoort.nl