RB Webart
Image default
Business / Business Services

Een mooie snapback

Petten zijn alleen niet meer enkel praktische dingen om je hoofd mee te bedekken. Steeds meer zijn petten een statussymbool geworden en gebruiken mensen petten kopen als een verlengstuk van hun persoonlijkheid en persoonlijke stijl. Er zijn ook veel verschillende soorten petten, dus laten we eerst maar eens ingaan op de verschillende soorten die je allemaal hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld goed snapback bestellen. Een snapback is een mooie en veelzijdige pet die bij veel mensen en stijlen zal passen. De naam snapback betekent zoiets als ‘drukknoop aan de achterkant’. Aan de achterkant van de snapback zit een drukknoop, waarmee zeer eenvoudig de grootte van de pet kan worden versteld. Op deze manier is het voor iedereen een goede optie om een snapback te dragen, omdat deze zeer eenvoudig aan te passen is op het hoofd van de drager.

De klep van de pet is recht, anders dan bij de baseball cap waar de voorkant licht gebogen is. Beide modellen worden vaak gekregen, maar door het verstelbare karakter is de snapback misschien wel nog wat veelzijdiger. Er zijn bovendien natuurlijk ook heel veel mogelijkheden qua kleuren, zodat je je outfit altijd netjes op elkaar kunt afstemmen.

De snapback komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In eerste instantie werd de snapback vooral in de sportwereld en door de sportfans gedragen. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw ontdekte ook de muziekindustrie de snapbacks en gingen zij ook de snapback gebruiken als mode-item en statussymbool. Hierdoor werd de snapback nog populairder bij het grote publiek en had binnen no time bijna iedereen een snapback om te dragen.

Vooral rappers en artiesten uit de hiphop wereld droegen snapbacks. Vandaag de dag is het gemeengoed om snapbacks te dragen en hoef je echt niet per se muziekfan of sportfan te zijn om ze te kunnen dragen.

http://www.snapbacks.nl