RB Webart
Image default
Business / Business Services

Boeren in Nederland

Nederland is een hoop boeren rijk. Sommige mensen romantiseren het beroep wellicht een beetje, met dank aan televisieprogramma’s zoals Boer zoekt vrouw, maar het is natuurlijk eigenlijk wel echt keihard werken. Logisch dus dat zij wel wat agrarisch advies kunnen gebruiken. Een wijsman doet daar zijn voordeel mee en kan op die manier beter het bedrijf bestieren.

Veel van onze boeren in Nederland zijn veeboer. Een groot daarvan is dan weer koeienboer. Er is in Nederland maar ook in de rest van de wereld een grote vraag naar het vlees maar vooral ook naar de melk van koeien. Van koeienmelk wordt natuurlijk ook van alles gemaakt, behalve de melk zelf. Zo verkrijgen we natuurlijk ook producten zoals yoghurt, kwark en slagroom uit melk, maar laten we vooral onze echte Hollands kazen niet vergeten. Om aan de vraag naar melk te kunnen voldoen moet er voldoende geproduceerd worden. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat het welzijn van de dieren niet uit het zicht wordt verloren. De koeien moet het namelijk ook goed hebben. Gelukkig zijn er meerdere manieren om ervoor te zorgen dat koeien het ook goed hebben.

Zo is het allereerst ook belangrijk om te zorgen dat een koe genoeg ruimte heeft. Wanneer zij genoeg ruimte heeft, kan zij namelijk ook lekker gaan liggen maar belangrijker nog; ook weer goed overeind komen. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben koeien minstens 3 meter vierkante ruimte nodig. De stalinrichting zal dus hierop moeten worden aangepast. Dat betekent dus dat de boer wellicht minder koeien op dezelfde ruimte kan houden, maar hij kan dan wel diervriendelijker produceren en zorgen dat zijn koeien het beste leven hebben dat mogelijk is. Bovendien hoeft hij dan ook geen eindeloze moeite te doen om de koeien te laten staan, dat krijgen zij immers prima zelf voor elkaar. 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/