RB Webart
Image default
Business / Business Services

De juiste verbanddoos

In noodsituaties is het altijd goed om te weten wat je moet doen. Sommige mensen doen een EHBO cursus, maar het is altijd verstandig om een goede verbanddoos te hebben. Het liefst heb je deze verbanddoos dan ook op verschillende locaties, zoals een auto verbanddoos voor het geval zich een noodgeval voordoet in de auto. Ook is een kinderverbanddoos altijd een goed idee.

In een goede verbanddoos horen een aantal zaken altijd aanwezig te zijn, of deze nu in de auto bewaard wordt of in huis.

Vanzelfsprekend hoort er natuurlijk ook genoeg verband in de verbanddoos te zitten. Bij voorkeur zijn dit ook verschillende soorten, in verschillende structuren en breedten. Er is bijvoorbeeld ook plakverband waarbij je ook geen tape nodig hebt om dit vast te zetten. Om goed te kunnen verbinden heb je natuurlijk ook zaken zoals gazen en watjes nodig om de wonde te kunnen verbinden. De wond moet ook echt eerst worden schoongemaakt. Hiervoor kan natuurlijk good old jodium voor worden gebruikt, echter prikt dit vaak erg en geeft de gele kleur ook veel rotzooi vaak. Daarom wordt tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van wondenalcohol. Dat prikt iets minder en is vooral ook kleurloos waardoor je minder risico loopt op vuile kleding en lelijke vlekken die je nergens meer uitkrijgt.

Ook moeten er natuurlijk voldoende pleisters in de verbanddoos aanwezig zijn voor de kleinere wonden. Zorg dat je ook watervaste pleisters hebt in een goede felle kleur. Nergens gebeuren in huis zoveel ongelukken als in de keuken en op die manier kan je na het verbinden ook gewoon weer lekker aan het werk in de keuken.

Bij twijfel raadpleeg dan een arts of ga bij je huisarts. Eerste hulp is goed, maar je arts weet natuurlijk nog meer en kan daarom ook beter helpen en beoordelen in situaties.

https://www.schoens-safety.nl/