RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe gebruik ik tandenstokers?

 

Tandenstokers zijn een prima alternatief voor flosdraad. Wanneer men zijn tanden poetst, wordt een gedeelte van de tandplak en bacterien die tandsteen kunnen veroorzaken, verwijderd. Echter is dit niet volledig, en moet ook gedacht worden aan de plekjes tussen tanden en kiezen. Tandenstokers of flosdraad zijn hier uitermate geschikt voor. Vooral wanneer je te maken hebt met een oppervlakkige tandvleesontsteking, is dit een goed middel om het te verhelpen en te voorkomen dat je er weer mee te maken krijgt. Maar hoe gebruik je de tandenstokers nou precies?

NIET SCHRIKKEN!

Wanneer je al heel lang niet geflosst hebt of tandenstokers hebt gebruikt, kan het tandvlees flink gaan bloeden. Bovendien kan het een beetje pijnlijk zijn. Dit is een indicatie dat je te maken hebt met een ontsteking. Zorg dat je niet schrikt en ophoudt met flossen, maar er juist mee doorgaat. Geleidelijk zal de bloeding en de gevoeligheid afnemen en vaak zie je na een week al flink resultaat. Het tandvlees zal minder dik en rood zijn. Bovendien wordt het tandvlees gemasseerd, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd, wat de kans op nieuwe ontstekingen kleiner maakt.

Maar welke techniek moet je nou eigenlijk gebruiken?

Welke techniek gebruik ik bij het ‘tandenstoken’

Het lijkt zo simpel, maar tandenstokeren (dus niet zoals in de titel) is lastiger dan je denkt. Het beste is om tips te vragen aan jouw tandarts. De tandarts in Hoofddorp die je hiervoor kunt inschakelen, is tandartsenpraktijk Floriande. Let er in ieder geval op dat je de volgende fouten niet maakt:

  • De verkeerde zijde gebruiken

  • De stoker niet ver genoeg tussen de tanden of kiezen plaatsen

  • De stoker niet heen en weer bewegen

  • De stoker af laten breken

  • Stoppen vanwege gevoeligheid of teveel bloed

Stokers zijn over het algemeen niet alleen effectiever dan flosdraad, ook is het nog eens goedkoper. Bovendien kun je het na gebruik gelijk weggooien en hoef je het niet opnieuw te gebruiken, zoals bij (dure) ragers.