RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe je pijn aan je voeten kan vermijden met skischoenopmaat.nl

Skiën zonder pijn aan je voeten is met dankzij de professionals van Skischoenopmaat.nl een verademing. Skiën is volgens veel liefhebbers een van de leukste activiteiten tijdens het winterseizoen. Het is ook een geweldige manier om te sporten tijdens de laatste maanden van het jaar. Als je echter te veel pijn aan je voeten hebt tijdens het skiën, kan dat je ervan weerhouden om echt te genieten en plezier te hebben.

Skischoenopmaat elimineert de oorzaken van pijn aan je voeten tijdens het skiën

De gediplomeerde podoloog zorgt samen met de gecertificeerde bootfitters van Skischoenopmaat.nl voor goede op maat gemaakte skischoenen. Waardoor de pijn aan voeten die skiërs ervaren vanwege het overmatig gebruik van de kleine spieren (intrinsieke spieren) in de bodem van de voet aangepakt wordt. Een pijn die ook ervaren wordt door mensen met platte voeten. Dat komt omdat een vlakke voet zeer onstabiel is en omdat er stabiliteit nodig is om de kracht van de schoen naar de rand van de ski te verplaatsen om de ski te kunnen draaien. Wanneer de intrinsieke spieren van mensen met onstabiele voeten hard beginnen te werken om de voet te stabiliseren, zullen ze uiteindelijk zonder voldoende bloedstroom komen te zitten om hun activiteit te ondersteunen, wat de verschroeiende pijn veroorzaakt. Als u echter geen platte voeten hebt, maar u heeft nog steeds pijn tijdens het skiën, dan kunnen er nog drie oorzaken aan ten grondslag liggen.

  1. Strakke schoenen

Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van pijn bij het skiën. Als uw skischoenen te strak zitten, kunt u een branderig gevoel of pijn in en rond uw hele voorvoetgebied voelen, wat soms leidt tot gevoelloosheid.

  1. Onbuigzaamheid

Onze voeten hebben de natuurlijke neiging om van vorm en uitlijning te veranderen, afhankelijk van onze bewegingen. Tijdens het skiën past de voet zich aan het terrein aan en werkt als een schokdemper, waardoor hij de neiging heeft om breder en langer te worden. Omdat de skischoen stijf is en niet buigt, maakt de beweging van uw voet in de schoen het niet comfortabel kan er pijn ontstaan.

  1. Ongelijke drukverdeling

Als de drukverdeling op uw voet slecht is, zal dit een branderig gevoel veroorzaken en soms leiden tot blauwe plekken en pijn. Als u vaak pijn ervaart wanneer u gaat skiën, is een juiste pasvorm dé oplossing.

Juiste pasvorm

Omdat nauwsluitende skischoenen een van de oorzaken van voetpijn zijn, is het belangrijk om schoenen te dragen die perfect passen. Afgezien van strak zittende skischoenen is twee tot drie maten te groot ook niet goed. Zorg voor een paar skischoenen die perfect bij u passen.