RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe komt het dat een uitvaart zo prijzig is?

De hoge kosten die komen kijken bij een uitvaart kun je bijna niet omheen. Wanneer een dierbare overleden is begint vrijwel direct het proces waarbij de uitvaart geplant moet worden. Dit is erg lastig op korte termijn, want je zit dan nog midden in het rouwproces. Het is daarom wel fijn dat je een beetje hulp krijgt bij het regelen van de uitvaart. Of het nou gaat om een crematie of een begrafenis, er komt altijd meer bij kijken dan je in de eerste instantie zou verwachten. Neem daarom het zekere voor het onzekere en schakel een uitvaartzorg in om je te helpen bij het regelen van de uitvaart.

De kosten van een uitvaart

Een uitvaart is een dure aangelegenheid waar je helaas niet omheen kunt. Wel heb je zelf in de hand hoeveel de gehele uitvaart gaat kosten. Er zijn namelijk een aantal onderdelen waarbij je zelf een budget kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de kist. De een kiest een goedkope en eenvoudige kist, terwijl de ander kiest voor een kist die van zware kwaliteit is en veel extra’s heeft. Daarnaast kunnen de kosten voor de catering ook erg variëren. De een kiest ervoor om alleen een plak cake te serveren aan de aanwezigen, terwijl de ander er een hightea of een lunch. Hier zit natuurlijk ook aardig wat verschil in bij de prijs.

Het type uitvaart

Zoals al eerder is benoemd verschilt de prijs behoorlijk bij het type uitvaart. Het is nou eenmaal een feit dat de kosten van een uitvaart begrafenis wat hoger liggen dan een crematie. Dit komt onder andere door de kosten van de kist en de kosten die jaarlijks betaald moeten worden aan het kerkhof voor de grafkosten. Maar daarnaast zijn er nog meer kosten die ervoor zorgen dat een begrafenis net wat hoger ligt.

http://www.meride.nl/wat-kost-een-uitvaart/