RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe kunt u – als webshop – besparen op verzenden?

 

Één van de grootste kostenposten van een webshop zijn de verzendkosten. Het kan daarom veel geld schelen als je weet hoe je op deze kosten kan besparen. In dit artikel geven wij jou een aantal tips, zodat je binnen korte tijd kunt gaan besparen op de verzendkosten en geen bakken geld meer uit hoeft te geven aan deze kostenpost.

Vergelijk!

Er zijn veel webshops die bij de start van de webshop voor een bepaald postbedrijf hebben gekozen en daarna niet meer hebben gekeken naar een ander postbedrijf. Vergelijk daarom nog eens alle mogelijk postbedrijven en vraag wat de kosten per postbedrijf zijn voor het versturen van uw goederen. Wanneer u dit aanvraagt bij een postbedrijf en vermeld dat je een webshop hebt, is de kans groot dat het postbedrijf jou een korting kan geven. Bel- of mail daarom eens verschillende postbedrijven en vergelijk de kosten die ze rekenen voor het versturen van uw goederen.

Maak vrienden

Hoe meer jij als webshop laat verzenden door een postbedrijf, hoe hoger de korting is die het postbedrijf jou kan geven. Maak daarom vrienden in de buurt met bedrijven/webshops die ook structureel verzenddozen verzenden en kijk of je kwantumkorting kan krijgen. Door de verzenddozen te bundelen is de kans groot dat de kosten voor het verzenden stukken naar beneden gaan.

Dé envelop

Wanneer uw goederen ook in een envelop passen, verzend ze dan niet in een verzenddoos. (Mits ze goed beschermt moeten worden) Het verzenden van een verzenddoos kost namelijk meer geld dan post die in de brievenbus past. Je kan ook kiezen voor luchtkussenenvelop. In deze envelop zitten luchtbubbels die uw goederen beschermen tegen stoten en schokken.

Wanneer verzenddozen veel ruimte in nemen in jouw bedrijf, kunnen verzendzakken de oplossing bieden. Bekijk op verpakkingvoordeel.nl alle verzendzakken waar u ruimte mee kunt besparen!