RB Webart
Image default
Business / Business Services

Incassobureau Ede

Een incassobureau inschakelen in Ede kan uitkomst bieden als u een overeenkomst met iemand gesloten heeft en de ander komt zijn betalingsverplichting niet na. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en wij bij incassobureau Ede willen u dan ook graag helpen om uw geld terug te krijgen.

Incassobureau Ede – wat doen wij?

Bij Groeneveld Gerechtsdeurwaarders nabij Ede kunt u terecht als u uw geld terug wilt krijgen wanneer iemand zijn betalingsverplichting uit een overeenkomst niet nakomt. Wij zorgen er dan voor dat iemand wel gaat betalen.
Hoe wij dit doen is eigenlijk altijd dezelfde procedure. Als eerste sturen wij iemand een sommatiebrief aan degene die u moet betalen. Dit noemt men ook wel een ingebrekestelling. Hierin wordt degene die u moet betalen een termijn gegeven waarbinnen hij of zij alsnog dient te betalen. Heeft iemand nog niet betaald nadat de termijn in de ingebrekestelling verstreken is, dan sturen wij nog een ingebrekestelling met een kortere betalingstermijn. Ook nemen wij nog telefonisch contact op om uw debiteur te laten betalen. Heeft dit alles nog niets geholpen en betaalt iemand nog steeds niet, dan kunt u kiezen of u door wilt gaan met het traject en dus een gerechtelijke procedure wilt starten, u niets meer wilt doen en het dossier dus wilt sluiten of een alternatieve keuze.

De gerechtelijke procedure

Heeft u uw keuze laten vallen op de gerechtelijke procedure, dan gaan wij verdere stappen voor u nemen. De kosten van de dagvaarding en de griffierechten moeten natuurlijk ook gedekt worden. Om die te dekken stellen wij voor u een voorschotnota op. Zodra die voldaan is, stelt een van onze beëdigde deurwaarders de dagvaarding voor u op.
Vervolgens stellen wij u natuurlijk op de hoogte van de zittingsdatum. U hoeft hier niet aanwezig te zijn. Het zou kunnen dat uw debiteur verweer voert. De rechter zou als er sprake is van een verweer een extra zitting in kunnen lassen. Het kan dan allemaal iets langer duren dan normaal.

Wij stellen u natuurlijk als vanzelfsprekend op de hoogte van het vonnis. Als het vonnis wordt toegewezen dan zijn onze deurwaarders bevoegd om nadat zij de debiteur daarvan op de hoogte hebben gesteld, bevoegd om tot executie over te gaan. Vervolgens kunt u kiezen waar u beslag op wilt laten leggen. U kunt kiezen uit het banksaldo, het inkomen of de inboedel.

Dit is globaal uitgelegd hoe de incassoprocedure bij incassobureau Ede kan lopen. Wilt u dus graag uw geld terugkrijgen van een debiteur die maar niet betaald? Aarzel dan niet en start een incassoprocedure bij Groeneveld Gerechtsdeurwaarders!