RB Webart
Image default
Business / Business Services

Laadkompas – Elektrisch rijden, of toch niet?

Elektrisch rijden, of toch niet?

Elektrisch rijden is in de afgelopen tijd veel populairder geworden, door onder andere een toename van laadpalen. Dit is logisch, omdat het elektrisch rijden heel veel voordelen met zich meebrengt.  Het zou voor het milieu ideaal zijn, als alle auto’s op de weg elektrisch zijn. Deze droom lijkt echter nog ver door de nadelen die aan elektrisch rijden kleven. Dit artikel geeft inzicht in de afweging om wel of niet te kiezen voor elektrisch rijden, zodat u zelf een bewuste keuze kan maken.

Elektriciteit is veel minder duur dan benzine, diesel of LPG

Met een losse stekker of een laadpaal moet een elektrische auto voorzien worden van elektriciteit. Op de lange termijn is elektrisch rijdengoedkoper dan het rijden met benzine, diesel of LPG. Voor twintig cent is het mogelijk om 8 kilometer met een elektrische auto te rijden. Het is duidelijk dat dit veel goedkoper is dan (vervuilende) alternatieven. De aanschaf van een elektrische auto kan relatief duur zijn, maar over de gehele levensduur kan dit dus meevallen.

Relatief weinig laadpalen

Wat betreft laadpalen, valt nog wat te wensen in de markt van elektrische auto’s. Het aantal laadpalen in Nederland neemt flink toe, maar is nog niet waar het zijn moet. Men moet een auto ten alle tijden kunnen gebruiken, dus dit is een groot nadeel. Het hebben van een laadpaal voor de deur, kan het gebruik van een elektrische auto vergemakkelijken. Een laadpaal voor de deur van uw huis is in staat om uw auto weer snel op te laden.

Laadpalen spelen dus een grote rol binnen elektrisch rijden. Het is mogelijk om een werkgever te stimuleren om een laadpaal te installeren. Tegenwoordig wordt subsidie gegeven binnen bepaalde plaatsen om een laadpaal te installeren. Om een laadpaal te installeren is het van belang om hierbij professioneel advies in te winnen. Laadkompas is een organisatie die veel kennis heeft omtrent laadpalen.  Laadkompas weet altijd een passende oplossing wat betreft laadpalen voor u te vinden!

https://laadkompas.nl/