RB Webart
Image default
Business / Business Services

Loopbaanadvies is een iverstering voor de rest van je leven

Een loopbaan kan recht toe recht aan zijn. Wanneer je daar tevreden mee bent en gelukkig dan is dat helemaal prima. Maar wanneer je meer uitdaging zoekt of een carrièreswitch wilt maken, hoe pak je dat dan aan? Gooi je al je zekerheden overboord en begin je aan een nieuw hoofdstuk? Dan is dat gemakkelijker te doen wanneer je alleen bent. Maar heb je een gezin en zijn jullie ingesteld op een gezamenlijk inkomen, dan denk je wel tien keer na voordat je je baan opzegt. Wat doe je dan? Heb je inhoudelijke of mentale support nodig, of kan je een ervaren meekijker gebruiken? Denk dan eens aan loopbaanadvies.

Loopbaanvragen en kwaliteiten ontdekken

Het maakt niet uit wat je wensen zijn, de loopbaanvragen die je hebt of de twijfels die bij je leven. Je zal een proces moeten doorlopen om een basis te leggen voor je vervolgstappen. Je gaat niet over één nacht ijs, dat laat een loopbaanadviseur niet gebeuren als het aan hem of haar ligt. Hoe sterker je in je schoenen staat, hoe zekerder je bent over je wensen, je ervaring en je kwaliteiten des te verstandiger je keuzes zullen zijn. Kiezen vanuit een onevenwichtige situatie is altijd af te raden. Iets anders gaan doen om maar weg te zijn van wat je nu hebt is dat eveneens. Kiezen vanuit zicht op jezelf en een gewortelde basis geeft een veel grotere kans op succes. Sta dus niet te kijken wanneer je bij loopbaanadvies eerst jezelf beter leert kennen.

Voor wie is loopbaanadvies geschikt?

Het maakt niet uit wat je werkniveau is, evenmin wat je werkervaring is. Voor iedereen is een loopbaantraject individueel en op maat. Jij bent namelijk het uitgangspunt van het loopbaantraject en niet een voorgeschreven proces met vastgelegde te doorlopen stappen. Jij stuurt de hele onderneming. De loopbaanadviseur reikt met name aan door te vragen, te confronteren en mee te denken. Het volgen van een loopbaanadviestraject wordt door iedereen als positief ervaren. Je leert feitelijk voor de rest van je leven en dat is een waardevolle bagage, of je die carrièreswitch nu maakt of niet. Neem contact op met een loopbaanadviseur voor de mogelijkheden.

https://kompaszie.com