RB Webart
Image default
Business / Business Services

Tips voor de jaarafsluiting

Vaak hebben zzp’er moeite met het afronden van de boekhouding. Het is enerzijds een fiscale aangelegenheid en anderzijds een belangrijk leermoment. De resultaten bieden u essentiële informatie voor het komende jaar. Hoe werkt u de boekhouding af en maakt u optimaal gebruik van belastingvoordeel en regels? 4-VISION biedt hulp en geeft u graag een aantal tips.

Plan een afspraak met uw accountant

Het is raadzaam op tijd een afspraak in te plannen bij uw accountant. Op deze manier weet u zeker dat uw cijfers op tijd gereed zijn en u niet onderop de stapel terecht komt. Maak duidelijke afspraken over de informatie die aangeleverd dient te worden en wanneer de aangifte gereed hoort te zijn.

Benodigdheden

Vraag een volledig overzicht van alle benodigdheden voor de afronding. Een aantal dingen die zeker nodig zijn:

  • Een overzicht alle bankrekeningen
  • Jaaroverzicht van je hypotheek en WOZ overzicht.
  • Een overzicht van kosten die betrekking hebben op 2017 Urenadministratie. Overzicht van de investeringen.
  • Jaaropgave(n) Een overzicht van omzet Fiscale informatie van uw partner indien sprake is van een fiscale eenheid
  • Een overzicht van omzet die u in 2017 heeft gefactureerd maar die in 2018 thuishoort.
  • Overzicht van zakelijke kilometers

Debiteuren en crediteuren

Maak een overzicht van openstaande debiteuren en crediteuren. Loop openstaande facturen na en onderneem actie. Als er sprake is van een factuur die al lang openstaat, laat het uw adviseur dan weten. Accountants zijn verplicht een factuur boekhoudkundig af te schrijven als deze onbetaald dreigt te blijven.

Bespreek voorlopige aanslag

Klopt de voorlopige aanslag? Bespreek met uw persoonlijke adviseur of de aanslag voor 2017 klopt. Het is raadzaam ervoor te zorgen dat deze niet te laag is in verband met een naheffing. Te hoog is ook niet wenselijk, u draagt dan wellicht geld af wat u nodig had voor uw onderneming of privé inkomen.

Kunt u wel wat advies gebruiken? Vraag de specialisten van 4-VISION gerust om advies! Om de mogelijkheden te bespreken kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.

https://www.4-vision.nl/