RB Webart
Image default
Business / Business Services

Tips voor het opzetten van je nieuwe website

Het ontwikkelen en opbouwen van een nieuwe website is een kunst. Waar moet je beginnen, welk CMS past het beste bij mij, en hoe ziet die ene perfecte website eruit? Het zijn vragen die niet één-twee-drie te beantwoorden zijn. Wil je tegenwoordig meedoen, dan heb je als onderneming, of het nou om ZZP’ers of grote bedrijven gaat, een website nodig. Het is een vereiste om online vindbaar te zijn voor je doelgroep, en daarom is het ook voor jou hoog tijd om een website te bouwen. Of, misschien had je al een website, maar is het tijd voor een volledig nieuw platform. Hier enkele handige tips voor het opzetten van je nieuwe website.

Wat is het doel van je website?

Het belangrijkste element om aan vast te houden voorafgaand aan de ontwikkeling van een nieuwe website, is wat het doel ervan is. Wil je de website als informatief platform inzetten, is het gericht op conversies/omzet, of wil je hier interessante projecten delen als fotograaf of onderzoeker? Als je een duidelijke visie hebt over de invulling van je website, dan is het al een stuk makkelijker om de invulling te bepalen.

Wees creatief in je design, want dat is hoe de moderne websites zichzelf onderscheiden van websites die in 10 jaar nog nooit zijn geoptimaliseerd. Dat betekent overigens niet dat je jezelf moet houden aan bepaalde trends; deze komen en gaan, en zijn zelden blijvend. Een website die dit jaar enorm met de tijd meegaat, kan volgend jaar zijn doel volledig voorbijschieten.

Denk aan zoekmachine optimalisatie

Een eigen website is leuk, gevonden worden door de doelgroep is nog leuker! Het is goed om aandacht te besteden aan het design, maar de juiste content is net zo belangrijk om digitaal zichtbaar te zijn. Kies daarom gericht hoe de content op je website eruit komt te zien. Selecteer geschikte zoekwoorden en zoektermen, voorzie je tekst van backlinks naar relevante pagina’s op je website en optimaliseer de beschrijving van je afbeeldingen. Hiermee is website op de lange termijn goed te vinden voor je beoogde doelgroep. Erg belangrijk om online succes te garanderen!

Snelle website op alle devices

En tot slot: zorg ervoor dat je website op alle devices van de hoogste kwaliteit is. Snelheid is een relevant onderdeel, want zo maak je de website gebruiksvriendelijk voor bezoekers. Daarnaast wil je ook op mobiel of tablet bezoekers de beste ervaring bieden. Een website die online niet goed presteert, doet niet meer mee. Een website kan er op de website goed uitzien, maar op een smartphone kunnen tekst en afbeeldingen verspringen. Gun jezelf een optimale website: snel, mobile responsive, goed vindbaar én doeltreffend.