RB Webart
Image default
Business / Business Services

Toepassing op het gebied van HRM

Of het nu om employee self service gaat of op het gebied van HRM software, er zijn vele toepassing op dit gebied aangezien software een steeds grotere positie inneemt in het bedrijf. Vooral in de cloud is steeds meer aan het groeien zodat mensen online overal in het bestanden kunnen in plaats van dat ze alleen op bepaalde computers toegang hebben tot deze bestanden.

 

Cloud computing staat voor het internet beschikbaar stellen nen houden van alle software en bijbehorende software. Je hebt bijvoorbeeld SAAS wast staat voor Software as a service waarbij alle software in een server zit waar je overal bij kunt komen. Bij boekhouding is dit bijvoorbeeld zo. PAAS staat voor platform as a service, en betekent de extra diensten die worden aangeboden door een bedrijf wat software aanbiedt. Het wordt ook wel een ontwikkelplatofrm genoemd. IAAS staat weer voor Infrastructure as a service. Voor software heb je uiteraard ook hardware nodig. Bij bereken salaris of een andere branche, dan is het nodig om hardware te gebruiken. Vaak is dit iets waar de aanbieder op moeten letten. Als hardware worden de servers, netwerken en opslag bedoelt.

Nasst cloud computing wordt mobiel erg groot. Alles gaat tegenwoordig ook mobiel en zo is er dus mobile  computing ontstaan. Hieronder valt het toegang hebben tot software op een mobiele telefoon of een tablet PC. Steeds meer aanbieders van salaris en HRM software leveren apps bij hun pakketten die aansluiten op de software op computers en laptops. In het huidige tijdperk waar veel mobiel gaat moeten ze dit wel doen om geen klanten te verliezen. Vooral loonstroken bekijken wordt mobiel gedaan.  Een employee self service zorgt er voor dat de werknemers online hun salaris in kunnen zien naast dat er HRM functies te gebruiken zijn. denk aan het online doorgeven van wijzigingen wat automatisch wordt gewijzigd in rapporten en loonstrookjes.

http://www.cbbs.nl/