RB Webart
Image default
Business / Business Services

Wat is een autoveiling

 

Een autoveiling is een online platform waar men, de particulier, zelf eenvoudig de auto kan verkopen. Er zijn een groot aantal autobedrijven welke deelnemen aan een autoveiling en zo hun auto’s inkopen. Autobedrijven kopen op die wijze rechtstreeks de auto van de particulier.

Het voordeel voor de particulier is dat ze snel hun auto kunnen verkopen en van hun auto af zijn. Daarnaast vangen ze ook nog eens een goede prijs zonder gedoe. Alle autobedrijven die zijn aangesloten zijn RDW erkend. Zo kun je de auto veilig verkopen.

 

Aanmelden

Als eerst meld je de auto aan bij de autoveiling. Het aanmelden begint met het invullen van het kenteken. De autoveiling zit aangesloten op de database van de RDW en kan zodoende de voertuiginformatie opvragen. Dit scheelt namelijk een hoop invulwerk want aan het kenteken zijn o.a. het merk, type en kleur verbonden. Vervolgens kun je enkele vragen beantwoorden die de RDW niet kan weten. Denk daarbij aan eventuele schade en de onderhoudshistorie. Heb je net nieuwe banden of is de auto recentelijk voorzien van een onderhoudsbeurt? Dan kun je dat daar meteen opgeven. Als alles is ingevuld dan is de aanmelding klaar en komt de auto in de veiling te staan.

 

Het bieden

Autobedrijven welke zijn aangesloten bij de autoveiling krijgen een update dat er een nieuwe wagen is bijgekomen. Zij kunnen de ingevulde informatie bekijken en besluiten een bod uit te brengen. In het veilingscherm van de autobedrijven is ook zichtbaar hoe hoog het huidige bod is. Ze kunnen besluiten om een hoger bod uit te brengen om zodoende de auto in handen te krijgen. Na 24 uur sluit de veiling en kan er niet meer geboden worden. Het hoogste bod wordt doorgestuurd naar de aanbieder en deze bepaalt of hij of zij de auto wil verkopen voor het hoogste bod. Dit kan maximaal 72 uur duren omdat de verkopen 3 dagen bedenktijd heeft. Accepteert de verkoper het bod dan is de verkoop gesloten en worden de gegevens van koper en verkoper met elkaar uitgewisseld.

Auto verkopen via de autoveiling.