RB Webart
Image default
Business / Business Services

AC voedingen en DC voedingen wat is dat precies?

Het onderscheid tussen wisselstroomvoedingen, in vaktermen AC voedingen genaamd, en gelijkstroomvoedingen, in vaktermen DC voedingen genaamd, is gebaseerd op de gebruikte ingangsspanning en het type uitgangsspanning. Zowel de DC-voedingseenheid als de AC-voedingseenheid zijn verkrijgbaar in elektronica groothandelaren met verschillende prestatiegegevens. Deze varianten zijn noodzakelijk omdat enerzijds in de verschillende regio’s van de wereld verschillende netspanningen worden gebruikt en anderzijds de elektronische componenten verschillende spanningen nodig hebben om de hoogste efficiëntie waarden te bereiken. De meest voorkomende voedingen in Europa zijn 12V en 24V. Elektronische componenten van dit type worden niet alleen gebruikt in multimedia-apparaten, maar zijn ook te vinden in belsystemen, modeltreinen en ander elektronisch speelgoed. Deze laatste gebruikt de 24V-voeding en de 12V-voeding om het risico van speelgoed te verminderen.

Naast AC voedingen ook omzet modules

Naast de AC voedingen en de DC voedingen zijn er ook AC/DC omzet modules, DC/AC omzet modules en DC/DC omzet modules in regelsystemen en apparaten. De eerste twee varianten zorgen ervoor dat de wisselspanning wordt omgezet naar gelijkspanning of vice versa, terwijl de spanning van pure DC omzet modules wordt gewijzigd. Als u als ondernemer elektronische componenten nodig heeft voor uw serieproductie, is het aan te raden om de B to B diensten te gebruiken voor de elektrotechnische groothandel en eventueel zelfs advies in te winnen bij een Elektro-ingenieursbureau of natuurlijk bij TTMS in Nieuw-Vennep. Dit heeft als voordeel dat de ervaring die is opgedaan met het assortiment elektronische componenten van bedrijf tot bedrijf kan worden verwerkt in het ontwerp, waardoor de best mogelijke oplossing voor de stroomvoorziening van het interieur van de geproduceerde apparaten wordt gegarandeerd.

Waarom TTMS?

De professionals werkzaam bij het prachtige bedrijf TTMS in Nieuw-Vennep, testen en meten in het kort gezegd alles om de kwaliteit van uw product op zijn minst te handhaven maar beter nog, te verbeteren. Zij zorgen voor een waardevolle bijdrage aan uw product. Zodat vele afnemers dit product met plezier bij u blijven afnemen. Om dit te kunnen bewerkstelligen, schakelt u dus TTMS in. Zodat u zich kunt blijven richten op datgene waar u goed in bent, productontwikkeling, en de professionals van TTMS voor de beste meetoplossing zorgen waarmee uw product getest kan worden.