RB Webart
Image default
Business / Business Services

Een negatieve BKR codering laten verwijderen

Wanneer je een negatieve codering verwijdert hebt bij het Bureau Krediet Registratie, is het goed voor te stellen dat je hier blij mee bent. Een negatieve BKR codering kan namelijk zorgen voor veel nadelen in de toekomst. Het is daarom helemaal geen gek idee om je negatieve codering te laten verwijderen door een professioneel bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Een BKR codering laat zien hoe je betaalgedrag in elkaar steekt. Dit kan een positieve BKR codering zijn, wanneer je betaalgedrag goed is. Maar het kan ook zo zijn dat je achterloopt met je betaling, waardoor je BKR codering negatief is. In het laatste geval kan dit ervoor zorgen dat je in de toekomst geen leningen meer kunt aanvragen. Een kredietverstrekker kijkt namelijk als eerst naar je betaalgedrag uit het verleden, voordat ze zomaar een nieuwe kredietaanvraag in overweging nemen.

Hoe steekt een BKR codering in elkaar?

Een BKR verwijderen bestaat uit een code 1, 2, 3 of 4. Ieder getal staat voor een bepaalde status. Zo staat de eerste codering voor een betalingsachterstand waarvoor een betaalregeling is getroffen. Dat wil zeggen dat de desbetreffende persoon achterliep met betalen, maar samen met de kredietverstrekker een betaalregeling heeft getroffen.

Code 2 wordt gegeven wanneer het gehele bedrag in 1x terug betaald moet worden. De kredietverstrekker eist het totale bedrag op.

Codering 3 geeft aan dat er een bedrag van 250 euro of meer van het schuldbedrag is afgeboekt. Ook kan het zijn dat het gehele bedrag wordt kwijtgescholden. Hierbij is een einddatum heel belangrijk.

De 4e en laatste codering wordt gegeven wanneer de desbetreffende persoon onvindbaar is, en het contact dus is verbroken. Een woon- of verblijfplaats is onbekend, en deze persoon is voor de kredietverstrekker onvindbaar.

Tot slot nog een heel ander soort codering, namelijk BKR codering H. Deze code wordt gegeven aan iemand die zijn betaalachterstand heeft ingehaald. Hierbij staat de H voor Herstel.

http://www.dynamietnederland.nl