RB Webart
Image default
Business / Business Services

Wat kan het BKR voor je betekenen?

Het Bureau Krediet Registratie kan je inzicht geven in je gegevens op het gebied van leningen, hypotheken en kredieten. Heb je ooit een lening gehad? Of ben je momenteel nog bezig met het aflossen van een hypotheek? Dan staan al deze gegevens geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), door middel van een codering. De coderingen worden onderverdeeld in positieve en negatieve codes. Dit is voornamelijk afhankelijk van je betaalgedrag. Heb je een goed betaalgedrag, dan zal je een positieve codering hebben, is het negatief? Dan zal je codering er minder goed voor staan. Heb je een negatieve codering? Dan is het goed voor te stellen dat je hier niet zo blij mee bent. Gelukkig kun je er dan voor kiezen om deze te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. 

BKR registratie laten verwijderen

Een negatieve registratie kan in de toekomst voor problemen gaan zorgen. Stel je wil graag een huis kopen of een andere dure aankoop. Grote kans dat je dit niet in 1x kunt betalen. Om een hypotheek te kunnen financieren is het belangrijk dat je codering bij het Bureau Krediet Registratie positief is uit voorgaande jaren. Is dit niet het geval, dan kun je het wel schudden. Tenzij je je codering laat verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen je helpen met het op orde krijgen van je zaken, door je negatieve BKR registratie opheffen.

Wat kun je zelf al doen?

Voordat je een partij benaderd om je te helpen, kun je zelf ook al het een en ander doen. Vraag allereest je eigen gegevens op bij het BKR. Hier kan je al veel informatie uit opmaken. Bekijk zorgvuldig of alle gegevens correct zijn ingevuld en of alles bestaat uit recente gegevens. Dit is de belangrijkste eerste stap om te zetten.  

https://www.dynamietnederland.nl/