RB Webart
Image default
Business / Business Services

Het corrigeren van de oogleden

Het corrigeren van de oogleden is vandaag de dag een van de meeste gevraagde ingrepen bij de plastische chirurg. Dat is ook niet zo vreemd wanneer je kijkt naar de goede resultaten die ermee worden behaald. Bovendien valt het bovenooglidcorrectie herstel de meeste mensen ook heel erg mee en kunnen de meeste mensen al gauw en heerlijk verfrist weer aan de slag.

Een correctie aan de oogleden kan plaatsvinden aan de bovenste of de onderste oogleden en gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. Dat klinkt misschien een beetje griezelig in eerste instantie, maar heeft wel een flink aantal voordelen ten opzichte van het volledig onder narcose gaan met een grotere ingreep. De ooglidcorrectie zelf is geen lange ingreep en duurt niet langer dan een half uur per set oogleden. Hierna is het vooral ook heel belangrijk om de oogleden goed te koelen, zodat zwelling en bloeduitstortingen beperkt kunnen blijven.

De bovenooglidcorrectie kosten zijn erg verschillend. Meestal moet de patiënt deze zelf betalen, maar soms is een ooglidcorrectie op medische indicatie en dan is er vergoeding vanuit het ziekenfonds mogelijk. Meestal wordt deze medische noodzaak echter niet toegekend en wordt de klacht als enkel cosmetisch beoordeeld.

Het corrigeren van de bovenste oogleden is duurder dan het corrigeren van de onderste oogleden. Voor het corrigeren van de bovenste oogleden ben je gemiddeld 700 tot 900 euro kwijt en voor de onderste oogleden is dit ongeveer 200 euro minder. Het is echter wel een ingreep waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Voor veel mensen zijn de redenen om een ooglidcorrectie te ondernemen niet alleen maar cosmetisch maar ook zeker van praktische aard. Overhangende oogleden kunnen allerlei problemen veroorzaken, zoals infecties en jeuk maar ook verminderd oogzicht, moeheid en zelfs hoofdpijn. Een goede ooglidcorrectie helpt je van al deze problemen af.

 

http://www.faceland.nl