RB Webart
Image default
Business / Business Services

Wat is fleet management

Fleet management, of vloot management als je het letterlijk naar het Nederlands vertaald, is het management van één of meerdere soorten motorvoertuigen zoals boten, auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, bestelbusjes of personenvervoer. Het is een breed begrip en de werkzaamheden die onder fleet management kunnen vallen verschillen dan ook enorm. Zo is het financieren en onderhouden van de voertuigen één deel en komt neer op de praktische kant van het verhaal, terwijl ook het management van de bestuurders, brandstof, lading en veiligheid er onder hoort. Tot slot is er een snel groeiende niche, namelijk die van het tracken.

Fleet management komt veel voor, elk bedrijf met bedrijfsauto’s heeft er bewust of onbewust mee te maken. Toch denk je al snel aan een transportbedrijf als je denkt aan fleet management. Op zich niet zo gek, want eigenlijk is het hele bedrijf gericht op het zo effectief en efficiënt mogelijk managen van de voertuigen, de personen en de lading om er vervolgens een zo hoog mogelijk rendement uit te halen.

Het tracken va de voertuigen is een steeds belangrijker onderdeel aan het worden. In het verleden was het haast onmogelijk om live bij te houden waar welk voertuig zich bevond, maar dankzij de komst van de GPS Tracker en andere middelen is het tegenwoordig veel gemakkelijker. Door het sturen en ontvangen van signalen vanaf verschillende punten zoals satellieten en zendmasten is tot enkele meters nauwkeurig te bepalen waar een voertuig zich bevind. Dit is handig bij diefstal, maar is ook een middel om de kosten te drukken en nog efficiënter om te gaan met de aanwezige middelen.

Het fleet management wordt vaak gedaan door een verschillende afdelingen en er is dan ook vaak geen speciale afdeling voor aanwezig. Dit omdat de in- en verkoop vaak de landing regelt, de HR afdeling het personeel enzovoorts.

https://mygpstracker.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is boekhoudsoftware?

Beste online marketing bedrijf Den Haag

Een op maat gemaakt matras van Dekbedenmatras.nl